A tanfolyamon a következő modulokat fogjuk érinteni:
- a sörfőző alapanyagok fajtái és használata
- megismerkedés a sörfőzés eszközeivel
Illetve sok-sok apróság, amit csak a saját hibátokból tudnátok megtanulni, de mi ezeket is megosztjuk veletek.
A sörfőzés folyamata lépésről-lépésre:
1) Tisztítás, fertőtlenítés
2) Malátaroppantás
3) Cefrézés
3) Cefre szűrése
4) Cefre máslása, a sörlé leválasztása
5) A sörlé forralása, komlózása
6) A sörlé hűtése
7) A lehűtött sörlé beélesztőzése
A tanfolyamon valamennyi eszközt és alapanyagot kézbe veszünk, megtapasztalunk, megkóstolunk és a felmerülő kérdésekre is megpróbálunk válaszolni.
A tanfolyam közben megkóstolunk 3-4 féle kézműves sört is, mert jó sört főzni csak sörrel a kézben lehet.
Közben megtanulunk poharat választani, sört önteni és csapolni. Sorra vesszük a sörre jellemző jegyeket és megtanuljuk felismerni őket.
A tanfolyam felénél ebédre hidegtálat szolgálunk fel!