A tanfolyam a következőket tartalmazza:
- megismerkedés a sörfőzés eszközeivel.
- a sörfőző alapanyagok tulajdonságai és használata
- a sörfőzés folyamata lépésről-lépésre:
Leroppantjuk a malátát, kimérjük az alapanyagokat.
1) Közösen tisztítunk és fertőtlenítünk
2) közösen cefrézünk.
3) közösen szűrűnk.
4) közösen máslunk.
5) közösen komlózunk.
6) Közösen hűtünk.
7) közösen oltjuk be a sört.
- Minden eszközt és alapanyagot kézbe veszünk, megtapasztalunk, amit lehet, megkóstolunk és a felmerülő kérdésekre is megpróbálunk válaszolni.
- A tanfolyam előadásokat is tartalmaz, szó lesz a vízkezelésről, sörfajtákról és a receptírásról is.
És ha ez még mind nem elég, extra élményként:
KORLÁTLAN SÖRFOGYASZTÁS!
Közben vacsorára hidegtálat szolgálunk fel!