Új jelszó kérése
 

Receptek

2018.11.11 14:14
A Hobbi Sörfőző csapata

Többször megfőztem már ezt a receptet, sőt egyszer bodzavirággal is ízesítettem. Azokra az időkre emlékeztet, amikor egyetemsitaként a Múzeum cukrászdában hajnalig búzasöröket ittunk. Én már nem is tudom elengedni a citromot, amit mindig a poharam aljába rakok, ha búzasört nyitok ki.

 

2018.11.11 15:08
A Hobbi Sörfőző csapata

 

Ez is egy "Sinlge Malt Single Hop" recept, ami a főzést tanuló kezdőknek vagy épp a komlók ízét próbálgató régi sörfőzőknek is egy ízletes sör lehet. Az amerikai Pale Ale sörök az angol Pale Ale sörök tovább fejlesztett változatai és újragondolásai. Itt egy recept az Újvilágból.

Karácsonyi fűszeres kézműves sörkülönlegesség. Téli időben jobban esik a sötétebb, teltebb és fűszeresebb sör. Mind Angliában, mind az Egyesült Államokban elterjedtek a speciális karácsonyi sörreceptek, amikre jellemző a többféle ízesítő anyag használata. Ez egy olyan ünnepekhez való sör receptje, amit mind ajándékba, mind a magunk örömére könnyen elkészíthet!

 

Ez egy SMaSH típusú sörrecept, ami azt takarja, hogy csak egyféle malátát és egyféle komlót tartalmaz. Angolul ez a "Single Malt and Single Hop" kezdőbetűiből áll össze. Azért kezdtek el "SMaSH" módon főzni, hogy visszavezessék a sörfőzést az alapelemekhez, és kiemeljék az egyes maláták és komlók ízvilágát. A SMaSH receptek kezdőknek is segítségt nyújtanak, mivel általában egyszerűbb őket elkészíteni. 

Webáruház készítés