Receptek

Rozsomák Rozs IPA

2019.04.17 08:08
A Hobbi Sörfőző csapata
A Hobbi Sörfőző csapata

Ezt az IPÁ-t a tanfolyamunkra fejlesztettük, hogy megtanuljunk olyan söröket is főzni, amikben nem csak árpamaláta van. Azoknak ajánljuk, akik szeretik a keserű, karakteres söröket.

SÖR KARAKTER

Ebben a sörben a rozsmaláta ad finom háttért a határozott keserűségnek és az aroma komlók összetett illatának. Arra figyelt ez a recept, hogy a komlók gyümölcsössége ne nyomja el a maláta jegyeket, hidegkomlózás nélkül készül, és ezért nem tolakodóan vannak jelen a citrusos ízek. A rozs IPA úgy készül, hogy 1/4 adag rozsmaláta keverünk az alap- és speciális malátáinkhoz. Az áttetszőség érdekében ír moszatot használunk derítőként.

 

SZÍN: 9.0. SRM  
KESERŰSÉG: 66 IBU  
ALKOHOL: 5,4%  
CEFRÉZÉS: 1 lépcsős  
KEZDŐ VÍZMENNYISÉG: 20 Liter
FORRALÁSI MENNYISÉG: 24 Liter
OG: 1,054
FG: 1,014

 

SÖRRECEPT

MENNYISÉG ALAPANYAG
1,8 Kg Pilsner maláta 
1,2 Kg Bécsi maláta
1,2 Kg Rozs maláta
0,1 Kg CaraAmber 1        
0,2 Kg Carared
0,4 Kg CaraPils
0,2 Kg Caramünch III.
20 g Tomahawk (16%) 60 percig
30 g Amarillo (8,5%) 10 percig
30 g Ariana (12%) 10 percig
1 csomag SafAle K-97 German Ale yeast

 

A RECEPT ALAPANYAGAI ÖSSZEÁLLÍTVA MEGRENDELHETŐK:

›››››››››››ITT MEGRENDELHETŐK!‹‹‹‹‹‹‹‹‹‹‹ 

A kiküldött recepthez részletes főzési útmutatót is adunk!

Webáruház készítés