Receptek

Plesnice Pilzeni Cseh sör

2019.03.11 09:26
A Hobbi Sörfőző csapata
A Hobbi Sörfőző csapata

A cseh sörök - köztük a pilzeni - 150 éve letarolták a világot. Ehhez a tipikus cseh alapanyagokon kívül szükség volt az ipari forradalomra, a technológiai fejlődésre, a modern sörfőző berendezések megjelenésére és persze az innováció mellett a cseh sörfőző mesterek tapasztalataira is. Lehet akkor otthon jó cseh sört főzni? Ez egy recept, ami ezt bizonyítja.

SÖR KARAKTER

Ez a sör erős malátás jegyeket mutat: bár nem a hagyományos pilzeni malátából készül. Érdekességét az angol és amerikai sörök alapanyagát képező Pale Ale maláta adja, így egyfajta hibridnek is tekinthető. A Pale Ale íze azonban a cseh sörök mintájára ütközik ki minden korty után. A komlózás hagyományosan cseh módra történik és az eredmény pedig egy jól habzó, aranysárga kézműves cseh Pilzeni.

 

SZÍN: 5.2 SRM
KESERŰSÉG: 34.7 IBU  
ALKOHOL: 5.9 %  
CEFRÉZÉS: 1 lépcsős  
KEZDŐ VÍZMENNYISÉG: 21/23 Liter  

VÍZMENNYISÉG FORRALÁSKOR: 25 Liter

OG (Eredeti fajsúly): 1,056

FG (Végső fajsúly): 1,011

 

 

SÖRRECEPT

MENNYISÉG ALAPANYAG
4,5 Kg

Pale Ale maláta (3.0 SRM)

450 g

Cara-Pils maláta (2.0 SRM)

300 g

Bécsi maláta (3.5 SRM)

10 g

savas maláta (3.0 SRM)

50 g Saaz Komló 60 perc
25 g Saaz komló 40 perc
25 g Saaz komló 15 perc
1,3 g ír moszat 10 perc
1 csomag SafLager w-34/70 élesztő

 

A RECEPT ALAPANYAGAI ÖSSZEÁLLÍTVA MEGRENDELHETŐK:

›››››››››››ITT MEGRENDELHETŐK!‹‹‹‹‹‹‹‹‹‹‹ 

A kiküldött recepthez részletes főzési útmutatót is adunk!

Webáruház készítés